Studieplan för Masterprogram i samhällsvetenskap
Master's Programme in Social Sciences
Inriktning: Kostvetenskap (Food Science and Nutrition)
- 120 högskolepoäng
- Programkod: SSV2M
- Inriktningskod: KOST
- Fastställd: 2014-10-16
- Beslutad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden
- Reviderad: 2017-01-25
- Reviderad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden
- Diarienr: SAMFAK 2014/103 Doss 3:2:1
- Studieplanen gäller från: HT 2017
- Ansvarig fakultet: Samhällsvetenskapliga fakulteten
- Ansvarig institution: Ekonomisk-historiska institutionen
- Övrig(a) medverkande enhet(er): Kulturgeografiska institutionen, Sociologiska institutionen, Institutionen för kostvetenskap, Institutionen för psykologi, Institutionen för informatik och media
Termin 1
Studenter som läser master i samhällsvetenskap med inriktningen kostvetenskap följer den allmänna studiegången. Programmet är uppbyggt på kursmoduler om 7,5 högskolepoäng (hp) där studenterna läser kurser parallellt på halvfart. Det innebär att varje termin läser studenterna fyra olika kurser.
År 1
Termin 1- Hösttermin
Höstterminen inleds med kursen Evidensbaserad nutrition: att granska, värdera och tillämpa koststudier samt en för programmet gemensam kurs i kvalitativ metod. Andra halvan av terminen läses kursen Mat, hälsa och kommunikation parallellt med den för programmets studenter gemensamma kursen i kvantitativa metoder.
Termin 2- Vårtermin
Studenterna läser första halvan av terminen Food and eating: from infancy to adolescence samtidigt med en valfri kurs om 7,5hp. Andra halvan av terminen läses masterkursen Current perspectives on Food and Society: culture, migration and health. Parallellt läses ytterligare en valfri kurs om 7,5hp.
År 2
Termin 3-Hösttermin
Detta är en termin för egna fria val och metodstudier. Studenterna kan välja två valfria kurser om 7,5hp vardera samt läser parallellt två färdighetskurser om 7,5hp vardera. De valfria kurserna kan vara andra ämnes/temakurser inom ramen för masterprogrammet i samhällsvetenskap, men också kurser på andra masterprogram. Färdighetskurserna är första halvan av terminen i Vetenskapsterori för samhällsvetare, 7,5 hp och andra halvan av terminen Samhällsvetenskapliga metoder, 7,5 hp.
Termin 4- Vårtermin
Under vårterminen år 2 skriver studenterna en masteruppsats som omfattar 30 hp.
Versioner av studieplanen
Studieplan(er) som tillhör utbildningsplan från HT 2017:
- Senaste studieplan för inriktningen Kostvetenskap (giltig från HT 2017)
- Äldre studieplan för inriktningen Kostvetenskap (giltig från HT 2010)