Studieplan för Masterprogram i samhällsvetenskap
Master's Programme in Social Sciences
Inriktning: Kostvetenskap (Food Science and Nutrition)
- 120 högskolepoäng
- Programkod: SSV2M
- Inriktningskod: KOST
- Fastställd: 2014-10-16
- Beslutad av: Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden
- Reviderad: 2019-12-11
- Reviderad av: Institutionsstyrelsen
- Diarienr: SAMFAK 2019/7 Doss: 3:2:1
- Studieplanen gäller från: HT 2020
- Ansvarig fakultet: Samhällsvetenskapliga fakulteten
- Ansvarig institution: Ekonomisk-historiska institutionen
- Övrig(a) medverkande enhet(er): Kulturgeografiska institutionen, Sociologiska institutionen, Institutionen för kostvetenskap, Institutionen för psykologi, Institutionen för informatik och media
Studenter som läser master i samhällsvetenskap med inriktningen kostvetenskap följer den allmänna studiegången. Programmet är uppbyggt på kursmoduler om 7,5 högskolepoäng (hp) där studenterna läser kurser parallellt på halvfart. Det innebär att varje termin läser studenterna fyra olika kurser.
Termin 1
Höstterminen inleds med kursen Evidensbaserad nutrition: att granska, värdera och tillämpa koststudier samt en för programmet gemensam kurs i kvalitativ metod. Andra halvan av terminen läses kursen Mat, hälsa och kommunikation parallellt med den för programmets studenter gemensamma kursen i kvantitativa metoder.
-
Evidensbaserad nutrition: att granska, värdera och tillämpa koststudier,
7,5
högskolepoäng
(2HK068)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Kostvetenskap A1N
-
Kvalitativa metoder inom samhällsvetenskap,
7,5
högskolepoäng
(2SC099)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Sociologi A1N
-
Mat, hälsa och kommunikation,
7,5
högskolepoäng
(2HK045)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Kostvetenskap A1N
-
Kvantitativa metoder,
7,5
högskolepoäng
(2ST106)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Statistik A1N
Termin 2
Studenterna läser första halvan av terminen Childrens Food and Eating: Biological and Social Perspectives samtidigt med en valfri kurs om 7,5hp. Andra halvan av terminen läses masterkursen Current Perspectives on Food and Society: Culture, Migration and Health. Parallellt läses ytterligare en valfri kurs om 7,5hp.
-
Barns mat och ätande - biologiska och samhällsvetenskapliga perspektiv,
7,5
högskolepoäng
(2HK071)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Kostvetenskap A1N
-
Aktuella perspektiv på mat och samhälle: kultur, migration och hälsa,
7,5
högskolepoäng
(2HK066)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Kostvetenskap A1N
Termin 3
Detta är en termin för egna fria val och metodstudier. Studenterna kan välja två valfria kurser om 7,5hp vardera samt läser parallellt två färdighetskurser om 7,5hp vardera. De valfria kurserna kan vara andra ämneskurser inom ramen för masterprogrammet i samhällsvetenskap, men också kurser på andra masterprogram. Färdighetskurserna är första halvan av terminen i Vetenskapsterori för samhällsvetare, 7,5 hp och andra halvan av terminen Samhällsvetenskapliga metoder, 7,5 hp.
-
Vetenskapsteori för samhällsvetare,
7,5
högskolepoäng
(2EH406)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Ekonomisk historia A1N
-
Samhällsvetenskapliga metoder,
7,5
högskolepoäng
(2EH407)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Ekonomisk historia A1N
Termin 4
Under vårterminen år 2 skriver studenterna en masteruppsats som omfattar 30 hp.
-
Kostvetenskap: Masteruppsats,
30
högskolepoäng
(2HK043)
Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Kostvetenskap A2E
Versioner av studieplanen
Studieplan(er) som tillhör utbildningsplan från HT 2020:
- Senaste studieplan för inriktningen Kostvetenskap (giltig från HT 2020)